neděle 3. července 2011

Sid the Kid versus Alexander the Great

Nese název kanadského pětačtyřicetiminutového dokumentu o Sidney Crosbym a Alexi Ovečkinovi z roku 2009. Po filmu o jeho celém dosavadním životě s názvem Alexander the Gr8 je tu film nový, tentokrát se o roli hlavního hrdiny ale dělí se svým největším konkurentem Sidneym Crosbym.



Dokument je o srovnání těchto dvou hokejových současných megahvězd, tentokrát ale po profesionální stránce. Si přečtěte, co o dokumentu napsala Česká televize.

Dokument zachycuje období před ZOH ve Vancouveru, kdy vrcholilo očekávání střetu těchto dvou velkých hokejistů ve svých reprezentacích s nejvyššími ambicemi. Kanada strašně toužila po zlatu, ale i Rusové měli tým nabitý hvězdami. Výprask od Kanady však nejen Ovečkina srazil na zem a u ruského útočníka krize pokračovalo porážkou v 1. kole Stanley Cupu a pak ve finále MS od Čechů! Nyní prožívá krizi v NHL, a tak vzhledem k reklamním povinnostem pro Gillette již oholený Alexander Veliký přichází o nadpozemskou pověst. Navrch má tedy v duelu Sidney Crosby (Sid the Kid), který ve finále olympiády skolil USA vítězným gólem v prodloužení a v NHL se mu daří mnohem lépe.

Tak měl Ovie horší období, no! Se neposerte! Namachrovaného Crosby si strčte do... za klobouk! 

V Česku film najdete pod názvem Crosby vs. Ovečkin.

Žádné komentáře:

Okomentovat